Namiddag symposium | Battling hamstring and tendon injuries: Game on!

SYM_BHI
Nederlands

Dit namiddagsymposium wenst collega’s uit de klinische praktijk, onderzoekswereld en onderwijswereld inzicht te geven in de huidige stand van zaken omtrent de behandeling en preventie van hamstringletsels en achillespees tendinopathieën. Naar aanleiding van een doctoraatsverdediging binnen de sportrevalidatie onder promotorschap van Prof. Erik Witvrouw organiseert ACREHAB een namiddagsymposium waarbij de juryleden van dit doctoraat tijdens twee lezingen resultaten uit recente onderzoeken binnen deze domeinen zullen toelichten en hoe dit te vertalen naar de klinische praktijk. 

Hamstringletsels zijn een vaak voorkomend probleem binnen sprint-gerelateerde sporten zoals voetbal, rugby en atletiek. Ondanks de steeds toenemende kennis omtrent de behandeling en preventie, blijft het aantal hamstringblessures toenemen. Daarbovenop vertonen deze letsels een grote kans op herval kort na volledige sporthervatting. De ‘return to play ‘-beslissing na een hamstringblessure blijft een moeilijk evenwicht tussen een snelle en een veilige terugkeer naar het veld. Prof. dr. Hans Tol (Universiteit van Amsterdam, Nederland) zal tijdens zijn lezing bespreken met welke factoren rekening moeten worden gehouden tijdens het nemen van de ‘return to play’-beslissing. 

Ook Achillespees tendinopathie is een veelvoorkomend overbelastingblessure die kan leiden tot langdurige beperkingen en steeds terugkerende klachten. Prof. dr. Stijn Bogaerts (KU Leuven) zal tijdens zijn lezing dieper ingegaan op de risicofactoren van deze blessure en de mogelijke preventieve maatregelen. 

Hoe je de ‘return to play’ kan aanpakken bij zowel hamstringletsels als Achillespeesblessures komt eveneens aan bod. 

De voertaal van dit symposium is Nederlands.

Doelstellingen

  • Je verwerft inzicht in de complexiteit van het ontstaansmechanisme achter hamstringletsels en Achillespees tendinopathieën;
  • Je verwerft inzicht in de recente wetenschappelijke literatuur omtrent de aanpak van hamstringletsels en pees-tendinopathieën; 
  • Je verwerft inzicht de complexiteit van de ‘return to play’-beslissing na een hamstringletsel of Achillespeesblessure.  

Doelgroepen

Kinesitherapeuten, Sport- en bewegingswetenschappers, Sportcoaches 

PQK - accreditatie voor kinesitherapeuten:

  • Algemeen kwaliteitslabel: 4 punten goedgekeurd

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Middag symposium| Battling hamstring and tendon injuries: Game on!

Inschrijven

Prijs
€ 0,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)