Online Seminarie The Mindful Revolution!? Zin en onzin van mindfulness in de praktijk - Björn Prins
Beschrijving
Datum : donderdag 18 juni van 19u - 21u
Accreditatiepunten: 4 punten - Pro-Q-Kine
U ontvangt een uitnodiging in uw mailbox met daarin een link naar de virtuele ruimte op MS Teams (U kunt zich via de link aanmelden vanaf 18u45.)
The Mindful Revolution!?
Zin en onzin van mindfulness in de praktijk
De enorme populariteit van de mindfulness based interventions is afgelopen jaren onmiskenbaar. Zowel vanuit de (klinische) praktijk waar het toegepast wordt voor patiënten met chronische pijn, fibromyalgie, depressie, angst, burn out … als in de wetenschappelijke community (>30.000 hits op sciencedirect) is er sprake van een zogenaamde mindfulness revolution.
Tijdens dit interactief webinar maak je kennis met deze mind-body medicine benadering. We bespreken de oorsprong, de techniek en het werkingsmechanisme. We staan stil voor wie deze techniek geschikt is en op welke wijze je zelf zaken kan initiëren of wanneer het beter is om door te verwijzen naar andere hulpverleners. Tijdens dit webinar gaan we uiteraard ook aan de slag met mindfulness, zodat we de techniek vanuit de eigen ervaring kunnen onderzoeken. Zo leer je hoe je deze technieken zelf kan toepassen om je eigen stress de baas te blijven en waarde(n)vol in het leven te staan.
Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus
Online Seminarie The Mindful Revolution!? Zin en onzin van mindfulness in de praktijk - Björn Prins
Docent: Björn Prins
Björn Prins is master in de klinische psychologie, coach en psychotherapeut. Hij is 20 jaar geleden in contact gekomen met mindfulness based stress reduction (MBSR – Jon Kabat-Zinn). Hij was verwonderd van de impact van deze eenvoudige doch krachtige boeddhistische meditatietechniek. Zowel in zijn eigen leven als in het doorgeven van de techniek aan patiënten (borstkanker, chronische pijn, M.S., ….) en cliënten (stress, burnout) kan hij getuigen van de impact van de mentale dimensie in de gezondheidszorg. Hij wou de unieke kracht van dit mentale spoor helpen doortrekken en richtte daartoe ITAM op, een organisatie met ondertussen 32 medewerkers. Samen met zijn team traint hij op een proactieve en preventieve manier de mentale veerkracht bij patiënten, clinici, medewerkers en leidinggevenden.
Björn vindt het essentieel om aan zijn werk een wetenschappelijk onderbouw te geven. Daarom is Björn als doctoraatsonderzoeker verbonden aan de Universiteit Gent – vakgroep experimenteel klinische psychologie waar hij het werkingsmechanisme van Mindfulness onderzoekt. Daarnaast is hij ook curriculum voorzitter van het postgraduaat The Human Centered Organisation aan de Gentse