Neurowetenschappelijke pijneducatie: een multi-inzetbare interventie

Neurowetenschappelijke pijneducatie (PNE) kent zijn ontstaan in de revalidatie van chronische pijn. Nieuwe inzichten leren ons dat PNE multi-inzetbaar is in tal van populaties. Tijdens deze opleiding focussen we op de toepassing van PNE bij patiënten met chronische musculoskeletale letsels, patiënten in een perioperatieve setting en (borst)kanker patiënten en overlevers. Door het illustreren van de toepassing van PNE bij deze 3 verschillende populaties, zal de cursist inzicht krijgen in hoe PNE kan aangepast worden aan het specifieke profiel van de individuele patiënt.

Leerdoelen:

1. PNE inhoudelijk kunnen aanpassen aan verschillende populaties, met name patiënten met chronische musculoskeletale letsels, patiënten in een perioperatieve setting en borstkanker patiënten/overlevers;

2. PNE kunnen afstemmen op het specifieke profiel van de individuele patiënt;

3. Integratie van PNE in verschillende zorgpaden.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten, Huisartsen, Arts-specialisten.

Opgelet: Deze cursus bestaat uit 2 delen.

  • Het eerste deel omvat een 2 uur durende online e-learning omtrent de basisprincipes van PNE ter voorbereiding van de cursusdag. U ontvangt 2 weken vooraf aan de fysieke cursusdag toegang tot deze e-learning via ons online leerplatform dewelke u bekijkt op een moment naar keuze (verplicht te bekijken, mede-geaccrediteerd).
  • Het tweede deel omvat een intensieve cursusdag op 23/05/2025 van 9u tot 17u op onze campus.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen tijdens deze 'on campus' vormingsdag. Opgelet wanneer u >5 werkdagen voor de start inschrijft op deze vorming kunnen we enkele een digitale syllabus voorzien.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (aangevraagd). ACREHAB - DV.O103194. Zie voorwaarden op onze infopagina.

PQK - accreditatie voor kinesitherapeuten (aangevraagd):

  • Algemeen kwaliteitslabel: 14 punten

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Neurowetenschappelijke pijneducatie–een multi-inzetbare interventie

Inschrijven

Prijs
€ 300,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)