InClinic: State-of-the-art revalidatie na een amputatie van het onderste lidmaat

Tijdens deze navorming schetsen we een state-of-the-art omtrent revalidatie na amputatie van het onderste lidmaat. Tijdens de eerste helft van de dag komen in een plenaire setting onderwerpen aan bod zoals vroege postoperatieve aandachtspunten, inzicht in uitlijning van de prothese en de impact op het gangpatroon, de aanpak van gangrevalidatie bij starters tot gevorderde geamputeerde patiënten, en het belang van core stability training bij amputatie. Tot slot geven we een inleiding rond het beoefenen van sport met een amputatie. In de tweede helft van de dag wordt via een rotatiesysteem de praktische toepassingen van de eerder besproken onderwerpen geoefend in 4 verschillende settings waarbij je persoonlijk begeleidt wordt en feedback krijgt. 

Deze InClinic navorming wordt georganiseerd in samenwerking met in-house experten van het revalidatiecentrum UZ Gent. Waar patiënten met uitzonderlijke hulpvragen dagelijks worden begeleid in hun revalidatietraject, daar maak je kennis met de specifieke werking binnen deze unieke setting.

Leerdoelen

  • De deelnemer kent post-operatieve aandachtspunten; 
  • De deelnemer heeft inzicht in uitlijning van de prothese; 
  • De deelnemer is in staat om de gangrevalidatie van een patiënt met een prothese van het onderste lidmaat te begeleiden.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten

Onze cursussen gaan standaard door van 09.00 tot 17.00 uur, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (goedgekeurd). Acrehab - DV.O103194. Update: Deze specifieke navorming heeft recht op steun vanuit de KMO-Portefeuille.

PQK - accreditatie voor kinesitherapeuten (aangevraagd):

  • Algemeen kwaliteitslabel: 14 punten

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

InClinic: State-of-the-art revalidatie na een amputatie van het onderste lidmaat

Inschrijven

Prijs
€ 300,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)