Revalidatie bij personen met de ziekte van Parkinson: Omdat het helpt!

Begeleid ook jij patiënten met de ziekte van Parkinson in uw praktijk? Stel je je soms ook vragen bij de interpretatie van de klachten of de beste aanpak voor deze patiënt? Kortom, wil jij je je inzicht, klinisch redeneren en arsenaal aan vaardigheden m.b.t. de revalidatie bij personen met de ziekte van Parkinson uitbreiden en/of verdiepen? Dan is deze driedaagse, intensieve navorming iets voor jou! 

Na een opfrissing van pathofysiologie, symptomen, classificatie en diagnostiek wordt stilgestaan bij de therapeutische richtlijnen, dé houvast in het klinisch redeneren. En dan naar de praktijk. Praktische handvaten en therapeutische oefenconcepten worden aangereikt en ingeoefend. Ook voor patiënten in een gevorderd ziektestadium met hulpvragen op diverse domeinen worden in deze driedaagse tips en tricks aangereikt, en dit vanuit meerdere disciplines en invalshoeken (m.n. kinesitherapie, ergotherapie, neuropsychologie, voeding), dewelke een opstap bieden naar meer en betere multidisciplinaire samenwerking.

In deze praktijkgerichte navorming is er ruimte voor interactie en voor concrete vragen aan de lesgevers. De lesgevers zijn gedreven en enthousiaste collega’s die hun expertise graag met je delen.
 

Leerdoel

Na het volgen van deze cursus 

  • De deelnemer heeft inzicht in de symptomen, hulpvragen en behandelrichtlijnen m.b.t. de ziekte van Parkinson;
  • De deelnemer kan bij een patiënt met de ziekte van Parkinson een gestructureerd klinisch onderzoek uitvoeren, interpreteren en de bevindingen omzetten in een doelgericht behandelingsplan; 
  • De deelnemer kan efficiënt en effectief functionele training aanbieden aan patiënten met de ziekte van Parkinson die moeilijkheden vertonen met gang, transfers, posturale instabiliteit en fijne motoriek;
  • De deelnemer beschikt over handvaten om multidisciplinair te communiceren en samen te werken met zorg- en welzijnsprofessionals van andere disciplines met het oog op het bieden van doelgerichte zorg. 

 

Doelgroep

Kinesitherapeuten, Ergotherapeuten, Logopedisten, Sport- en bewegingswetenschappers, Sportcoaches / personal trainers, Psychologen, Huisartsen

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen tijdens deze 'on campus' vormingsdag. 

Opgelet wanneer u >5 werkdagen voor de start inschrijft op deze vorming kunnen we enkele een digitale syllabus voorzien.

 

Betalen via KMO-portefeuille: 30% korting (aangevraagd). ACREHAB - DV.O103194. Zie voorwaarden op onze infopagina.

 

PQK - accreditatie voor kinesitherapeuten (aangevraagd):

  • Algemeen kwaliteitslabel: 24 punten
  • Subportfolio Neurologische kinesitherapie: 42 punten

RIZIV-accreditatie voor artsen: aangevraagd

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Revalidatie bij personen met de ziekte van Parkinson: Omdat het helpt!