Samen Aan de Slag met Schrijven (SASS)

Kinderen halen betere schoolresultaten wanneer ze leesbaar en vlot kunnen schrijven. Voor kinderen die moeite hebben met (leren) schrijven is ‘Samen aan de Slag met Schrijven’ (SASS) ontwikkeld. 

De SASS-groepsinterventie is een kortdurend (6-8 weken) evidence-based co-teaching programma voor kinderen met handschriftmoeilijkheden uit het 1ste en 2e leerjaar. Kindertherapeut (kinesitherapeut of ergotherapeut), leerkracht en ondersteuner werken samen in de klas en volgen een wekelijks programma waarbij kinderen ook werken aan individuele doelen. 

Het doel van deze cursusdag is overdracht van kennis en praktische toepassing van SASS!

Deelnemers leren uit welke bouwstenen SASS is opgebouwd, hoe de leerkracht ondersteund kan worden en hoe de geselecteerde kinderen kortdurend in een klein groepje kunnen worden ondersteund (middels het SASS-oefenprogramma) zodat ze snel weer aansluiting vinden bij de klasgroep. 

Leerdoelen

1. Je kent de (evidence based) bouwstenen van een effectief groepsinterventieprogramma in de klas; 

2. Je kan de stappen van SASS toepassen in de klas (1e en 2e leerjaar); 

3. Je kan de kennis die er is omtrent ondersteuning van kinderen met schrijfmoeilijkheden overdragen aan de leerkracht. 

Doelgroep

Kinesitherapeuten, Ergotherapeuten, Ondersteuners

Voorkennis is vereist. Deelnemers dienen de cursus ‘Schrijfmotoriek - Module 1’ te hebben gevolgd. Indien u hier vragen over heeft kan u contact opnemen via acrehab@ugent.be

Koffiepauzes en lunch zijn inbegrepen tijdens deze 'on campus'-cursusdag. De deelnemer dient een handboek aan te kopen van €49,95 waarvan het gebruik essentieel is tijdens het volgen van de cursus en waarvan de aankoop plaats vindt bij de lesgevers op de cursusdag.

Betalen via KMO-portefeuille: 30% korting. ACREHAB - DV.O103194. Zie voorwaarden op onze infopagina.

Accreditatie bij Pro-Q-Kine goedgekeurd.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Samen Aan de Slag met Schrijven (SASS)

Inschrijven

Prijs
€ 270,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)