Motorische stoornissen bij dementie en interventiemogelijkheden -Dr. Bieke Van Deun en Helga De Pelsmaeker

Inhoud:

Personen met dementie hebben naast cognitieve achteruitgang en gedragsverandering ook vaak belangrijke motorische problemen. Zowel de fijne als de grove motoriek blijkt aangetast. Ook zien we vaak een typische verhoogde spiertonus (paratonie). Aanwezigheid van paratonie zorgt in latere stadia van dementie vaak voor contractuurvorming en moeilijkheden bij verzorging en positionering. Maar ook in een vroegere fase heeft paratonie al een negatieve impact op motoriek en functionaliteit. In deze cursus willen we dieper ingaan op paratonie en andere motorische stoornissen bij dementie. Er worden verschillende interventiestrategieën besproken en aandachtspunten bij het omgaan met personen met dementie.

Doelgroep: Kinesitherapeuten, Ergotherapeuten en Verpleegkundigen

 

 

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Motorische stoornissen bij dementie en interventiemogelijkheden -Dr. Bieke Van Deun en Helga De Pelsmaeker

Online beschikbaar
Beschrijving

Bieke Van Deun is licentiate in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie. Ze werkte 10 jaar als kinesitherapeute in een ziekenhuis en een woonzorgcentrum en voltooide eind 2018 haar doctoraat aan de UGent over paratonie bij personen met dementie (Paratonia in dementia: Assessment, associated motor decline and interventional strategies).

Helga De Pelsmaeker is licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie. Ze werkt sinds 22 jaar in een woonzorgentrum alsook is ze praktijkassistent bij REVAKI binnen het domein neurogeriatrie.

Inschrijven

Prijs
€ 230,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)
30/08/2020 - 09:00-17:00