Online Muskuloskeletale klachten bij adolescenten en volwassenen met Cerebral Palsy (GMFCS I - III): incidentie, preventie, aanpak en casuïstiek. - K. Onderbeke en L. Claerhout

Locatie: Online via Zoom

 

Inhoud

(Jong-) Volwassenen met spasticiteit hebben naast hun functionele beperkingen vaak acute of chronische pijnklachten. De klachten manifesteren zich ter hoogte van de pezen, gewrichten en de spieren, vaak als gevolg van structurele malformaties, overbelasting of algemene vermoeidheid. 

De pijn die gepaard gaat met dergelijke letsels, veroorzaakt een enorm discomfort en leidt vaak tot verlies van functionaliteit. Het heeft tevens een impact op hun dagdagelijks leven en hun algemeen welzijn, ook psychisch.

Tijdens de studiedag willen we de aanpak vanuit NDT verrijken met de benadering en modaliteiten van de sportkinesitherapie bij patiënten met dergelijke klachten.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Muskuloskeletale klachten bij adolescenten en volwassenen met Cerebral Palsy (GMFCS I - III): incidentie, preventie, aanpak en casuïstiek. - K. Onderbeke en L. Claerhout

Online beschikbaar
Beschrijving

Katleen Onderbeke

Katleen Onderbeke werkt als zelfstandig kinesitherapeut met kinderen met neurologische en orthopedische aandoeningen en ontwikkelingsproblemen.

Daarnaast is zij als onderwijsbeleider verbonden aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen (UGent).

Lisa Claerhout

Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij kinderen

Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij sportblessures

​Postgraduaat in de manuele therapie

Postgraduaat dry needling therapi

Inschrijven op deze les

Prijs
€ 230,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)
26/11/2020 - 09:00-17:00