Fysieke fitheid bij tieners met een milde motorische beperking: Hoe meten en trainen

Cursusdatum: woensdag 22/09/2021

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Accreditatie: aangevraagd bij Pro-Q-Kine

 

Uit recente studies blijkt dat de algemene fitheid bij kinderen achteruit gaat. Er wordt aangeraden om meer te bewegen maar we zien dat dit voor kinderen met een motorische beperking niet evident is.  

Op deze studiedag willen we bekijken hoe we kinderen met DCD (en comorbiede problemen) en milde CP kunnen ondersteunen. 

Hiervoor brengen we wetenschappelijke inzichten en metingen in kaart en gaan we samen op zoek naar mogelijke strategieën voor gedragsverandering en werken we aan de hand van casuïstiek trainingsschema’s uit.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Fysieke fitheid bij tieners met een milde motorische beperking: Hoe meten en trainen

Beschrijving
Docenten:

Katleen Onderbeke werkt als zelfstandig kinesitherapeut met kinderen met neurologische aandoeningen en ontwikkelingsachterstand. Daarnaast is zij als praktijkassistent verbonden aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (UGent).

Griet Dewitte is al meer dan 30 jaar werkzaam als pediatrisch kinesitherapeut. Zij deed ervaring op in de revalidatiesector, het buitengewoon onderwijs en in haar eigen privé-praktijk. Zij werkt momenteel in het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen, Referentie Centrum Autisme en Centrum voor Visuele Revalidatie en Low Vision van het UZ Gent. Daarnaast is zij verbonden als praktijkassistent aan de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Zij is (co)-auteur van diverse publicaties rond DCD en Psychomotorische Therapie. Zij coördineert tevens het Postgraduaat ‘Psychomotorische Therapie bij kinderen’ aan de UGent.

Inschrijven

Prijs
€ 250,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)
22/09/2021 - 09:00-17:00