Yoga in Kinesitherapeutische Praktijk

Yoga als sport, als lifestyle, als workout, als self-help, heeft al langer een intrede gedaan in onze maatschappij. Een snelle blik op het aanzienlijk aantal yoga-studio's in heel het land, alsook de aanwezigheid ervan op allerlei sociale media, is een blijk van de populariteit ervan.

Tegelijkertijd zien we hoe langer hoe vaker dat yoga gebruikt wordt in revalidatie- en therapie-contexten.

Het zou nuttig en interessant zijn om, als professional, hands-on kennis te maken met wat de inbreng van yoga in deze vakken kan zijn.

Wanneer men het over "yoga" heeft, komen een aantal ideeën en beelden op.

  • "Ah, yoga, dat is zoiets als mediteren, toch?"
  • "Oh, ik kan dat niet, dat is voor lenige mensen"
  • "Pfff, al dat zweverig gedoe, da's niets voor mij"
  • "Eigenlijk is dat gewoon een goeie stretching-workout, niet?"

Yoga kàn dat zijn, inderdaad.

Alleen is het in essentie veel méér dan dat: Deze bewegingsleer heeft als basis dat al deze bewegingen, houdingen en inspanningen, uitgevoerd in volle aandacht en met intentie, helend kunnen zijn.

Het biomechanisch aspect is essentieel, maar zeker niet voldoende om "yoga" te beschrijven.

Voorbij het workout- en sport-aspect van yoga, gaan we concreet dieper in op hoe deze praktijken een impact hebben op revalidatie en fysieke gezondheid.

De inbreng van ademhaling in het geheel van deze praktijken is niet te onderschatten. Dit komt dan ook uitvoerig aan bod, zowel theoretisch als proefondervindelijk.

Tijdens deze dag overlopen we (in vogelvlucht) de oorsprong, de basis-elementen en de achterliggende filosofie van yoga.

Daarna zal de dag voornamelijk besteed worden aan het (misschien opnieuw) kennis maken met op yoga gebaseerde technieken, gaande van zachte, rustige houdingen en bewegingen tot krachtige(re) en intense(re) oefeningen en poses.

We bekijken hoe jij, als professional, een aantal technieken kan toepassen en inlassen in jouw werk, welke tools nuttig zijn en een plaats kunnen krijgen in jouw arsenaal.

De link tussen lichaam en geest komt ruim aan bod, daar dit wezenlijk deel uitmaakt van wat yoga, yoga maakt.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Yoga

Beschrijving

Docent: Henry Teitelbaum

Henry beoefent reeds meer dan 15 jaar verschillende vormen van yoga, Qi Gong en Pilates, alsook Vipassana- en Mindfulness-meditatie.

Hij doceert sinds 2013 yoga, Pilates, inzicht- en Mindfulness-meditatie, zowel naar particuliere cliënten op zijn coaching-praktijk (Tripsyco in Westmalle en Groepspraktijk Zuid in Antwerpen), bij yoga- en meditatiestudio's, als bij bedrijven (ING, AG Insurance, Colruyt, Solvay, Jetair, SDWorx, …) en ziekenfondsen (OZ, CM) in samenwerking met ITAM, I AM en Tryangle .

Na 2 decennia als restaurant manager in Antwerpen, gooide hij het roer om en maakte van zijn persoonlijke activiteiten een beroep. Hij volgde diepgaande en lange opleidingen als yoga-docent, Pralaya-yoga docent (therapeutisch gerichte yoga), Restorative Yoga-docent (tot rust brengen van het zenuwstelsel), als Mindfulness trainer en teacher, en als Personal Coach.

Sinds kort werkt hij samen met een aantal collega's en wetenschappers om Mindfulness en yoga als fundamenteel onderdeel van het basis- en secundair onderwijs te integreren.

Inschrijven

Prijs
€ 230,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)