Revalidatie van voet- en enkel aandoeningen: evidence based-approach

Voet- en enkel letsels hebben een grote impact op de functionaliteit van een patiënt/ atleet en zijn alomtegenwoordig in de dagdagelijkse praktijk. Daarom is het belangrijk om up-to-date te blijven met de nieuwe evidence-based inzichten om de revalidatie van deze letsels te optimaliseren en de patiënt op een kwalitatieve manier te begeleiding naar return to activity/sport. In deze ééndaagse cursus zullen de meest voorkomende voet- en enkel pathologieën behandeld worden zoals achillespees-tendinopathie, enkeldistorsie en plantaire hielpijn (plantaire fasciitis/fasciopathie). Er wordt vertrokken vanuit de wetenschappelijke evidentie om vervolgens zowel onderzoek en behandeling van deze pathologieën in de praktijk om te zetten met bijzondere aandacht voor functionele oefentherapie in functie van sporthervatting.

Docenten:

Prof. Roel De Ridder studeerde in 2005 af als Master in de Sport- en Manuele kinesitherapie en in 2006  als Manueel   TTherapeut aan de UGent. Na enkel jaren als therapeut in een privé-praktijk is hij sinds 2009 werkzaam aan de opleiding  Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, waar hij momenteel verbonden is als gastprofessor. Het onderwerp van zijn onderzoek/onderwijs is voornamelijk gericht op het onderste lidmaat, met in het bijzonder de voet en enkel. Daarnaast geeft hij ook les aan de postgraduaatsopleiding Manuele Therapie aan de UGent.

Dr. Evi Wezenbeek studeerde in 2009 af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de UGent. Hierna ging ze aan de slag als therapeut in een sportkiné praktijk en als blessurepreventietrainer bij sporters. In 2013 combineerde ze dit met het maken van een doctoraat waarin ze onderzoek verrichtte naar het oplopen van Achillespeestendinophieën. Momenteel is ze tewerkgesteld als postdoctoraal onderzoeker aan de UGent, waar ze onderzoek combineert met lesgeven in de opleidingen kinesitherapie en sportgeneeskunde.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Revalidatie van voet- en enkel aandoeningen: evidence based-approach

Beschrijving

Docenten: Prof.dr.Roel De Ridder en Dr. Evi Wezenbeek

Inschrijven

Prijs
€ 230,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)