PNF: Doelgericht verhogen van proprioceptie, mobiliteit, kracht en stabiliteit m.b.v. kinetische ketens vanuit het onderste lidmaat.- Dominiek Beckers (NL)

Heel wat functionele bewegingen verlopen in herkenbare bewegingspatronen. Zo kunnen we bv. gelijkenissen herkennen tussen de armbeweging bij werpen of timmeren,  of tussen een forehand-beweging in het tennis en stofzuigen (of boksen)… Bij dergelijke bewegingspatronen werken spieren op zo’n manier samen dat ze elkaars werking ondersteunen en de beweging in de kinetische keten krachtiger wordt . Oefenen in kinetische ketens laat toe om functionele bewegingen te verbeteren, met name de vlotheid, de kracht, de stabiliteit of de R.O.M. ervan. Gericht oefenen in kinetische ketens leidt m.a.w. tot een verhoogde functionaliteit.

Proprioceptieve Neuromusculaire Facilitatie (kortweg P.N.F.) is een therapeutisch oefenconcept dat gericht is op het trainen van kracht, stabiliteit, amplitudo en/of motorische controle in functionele bewegingspatronen. P.N.F. biedt vele en ruime toepassingsmogelijkheden voor patiënten met neurologische én muskuloskeletale klachten (peesontstekingen, instabiliteit, spierverkortingen of contracturen, houdingsafwijkingen, …).

Om die reden organiseert het IPVK op 1 en 2 oktober een basiscursus P.N.F. met Dominiek Beckers als lesgever. Dominiek is Senior Instructor bij de International PNF Association (IPNFA). Hij is een wereldautoriteit terzake en publiceerde o.m. "PNF in Practice" (ISBN 978-3-642-34987-4: Springer). Dominiek werkte als kinesitherapeut in het revalidatiecentrum van Hoensbroek (NL) waar hij betrokken was bij de revalidatie van dwarslaesiepatiënten. We zijn dan ook blij om Dominiek als lesgever voor deze cursus te mogen ontvangen in Gent. Kwaliteit gegarandeerd!

De cursus zal vnl. bestaan uit praktijk, weliswaar na een kadering van de basisprincipes. Tijdens deze 2 dagen zal vnl. worden ingegaan op arm- en nekpatronen, waarbij specifieke technieken worden toegepast gericht op het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Er wordt ruim tijd voorzien om de gedemonstreerde technieken zelf in te oefenen.

De cursus gaat door in een live-format (niet online). Alvast heel welkom !

 

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

PNF: Doelgericht verhogen van proprioceptie, mobiliteit, kracht en stabiliteit m.b.v. kinetische ketens vanuit het onderste lidmaat.- Dominiek Beckers (NL)

Beschrijving

Docent: Dominiek Beckers

Coördinatie: Wim De Wilde

Inschrijven

Prijs
€ 430,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)
01/10/2021 - 09:00-17:00
02/10/2021 - 09:00-17:00