PNF1: Doelgericht verhogen van proprioceptie, mobiliteit, kracht en stabiliteit m.b.v. kinetische ketens vanuit het bovenste lidmaat

Heel wat functionele bewegingen verlopen in herkenbare bewegingspatronen. Zo kunnen we bv. gelijkenissen herkennen tussen de armbeweging bij werpen of timmeren,  of tussen een forehand-beweging in het tennis en stofzuigen (of boksen)…Bij dergelijke bewegingspatronen werken spieren op zo’n manier samen dat ze elkaars werking ondersteunen en de beweging in de kinetische keten krachtiger wordt . Oefenen in kinetische ketens laat toe om functionele bewegingen te verbeteren, met name de vlotheid, de kracht, de stabiliteit of de R.O.M. ervan. Gericht oefenen in kinetische ketens leidt m.a.w. tot een verhoogde functionaliteit.

Proprioceptieve Neuromusculaire Facilitatie (kortweg P.N.F.) is een therapeutisch oefenconcept dat gericht is op het trainen van kracht, stabiliteit, amplitudo en/of motorische controle in functionele bewegingspatronen. P.N.F. biedt vele en ruime toepassingsmogelijkheden voor patiënten met neurologische én muskuloskeletale klachten (peesontstekingen, instabiliteit, spierverkortingen of contracturen, houdingsafwijkingen, …).

Dominiek is Senior Instructor bij de International PNF Association (IPNFA). Hij is een wereldautoriteit terzake en publiceerde o.m. "PNF in Practice" (ISBN 978-3-642-34987-4: Springer). Dominiek werkte als kinesitherapeut in het revalidatiecentrum van Hoensbroek (NL) waar hij betrokken was bij de revalidatie van dwarslaesiepatiënten. We zijn dan ook blij om Dominiek als lesgever voor deze cursus te mogen ontvangen in Gent. Kwaliteit gegarandeerd!

De cursus zal vnl. bestaan uit praktijk, weliswaar na een kadering van de basisprincipes. Tijdens deze 2 dagen zal vnl. worden ingegaan op arm- en nekpatronen, waarbij specifieke technieken worden toegepast gericht op het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Er wordt ruim tijd voorzien om de gedemonstreerde technieken zelf in te oefenen.

De cursus gaat door in een live-format (niet online). Alvast heel welkom !

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Accreditatie aangevraagd bij  Pro-Q-Kine

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

PNF1: Doelgericht verhogen van proprioceptie, mobiliteit, kracht en stabiliteit m.b.v. kinetische ketens vanuit het bovenste lidmaat

Beschrijving

Coördinatie: Wim De Wilde

Docent: Dominiek Beckers

Dominiek Beckers is een erkend senior PNF-instructor van de iPNFA. (www.IPNFA.org) Hij heeft sinds 1975 meer dan 40 jaar ervaring als kinesitherapeut en op de dienst dwarslaesie in het revalidatiecentrum van Hoensbroek (Nederland). Hij is auteur van verschillende boeken en artikels over het PNF concept in praktijk (vertaald in 20 talen), de multidisciplinaire behandeling van dwarslaesiepatiënten, alsook over ganganalyse en looptraining.(Zie ook www.borntomove.be)

Inschrijven

Prijs
€ 430,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)
11/03/2022 - 09:00-17:00
12/03/2022 - 09:00-17:00