Een resultaatgericht praktijkmanagement - Prof. ir. Ludo Poelaert

Een resultaatgericht praktijkmanagement:

De zorg van morgen zal helemaal anders zijn dan deze van vandaag! Onze maatschappij digitaliseert aan een snel tempo en de millenial wil het allemaal nu, onmiddellijk. De patiëntenbeleving zal anders moeten en we zullen als zorgverstrekker, hierop pro-actief moeten inspelen.

Gedurende onze opleiding leerden we als zorgverstrekker zeer vele en absoluut noodzakelijke technische materie en hierdoor zijn we ook prima zorgverstrekkers geworden.

Dagelijks hebben we evenwel allemaal te maken met zaken die we minder meekregen gedurende onze basisopleiding: communicatie naar de patiënt, samenwerken en communiceren met collega zorgverstrekkers zowel binnen als buiten onze praktijk, het neerzetten van ons merk, het effectief opbouwen van duurzame en positieve relaties met dokters, het financiële luik van onze praktijk beheren en het duurzaam doen groeien van onze praktijk.

Heb je net als vele andere zorgverstrekkers het gevoel dat je vandaag niet het maximum uit je praktijk haalt? Wil je meer inzetten op nog betere zorg- en dienstverlening voor je patiënten? Wil jij een stimulerende omgeving scheppen waarin je collega’s zich kunnen ontwikkelen zonder jezelf daarbij te vergeten?

Wellicht wil jij ook evolueren naar een resultaatgericht ondernemer in de zorg?

Om jou als zorgverstrekker nog succesvoller te maken, organiseert IPVK dan ook een zesdaags intensieve cursus (3x2 dagen) met als thema: maak van je huidige uitstekende zorg een nog meer professionele, aantrekkelijke en rendabele dienst.

Je leert er hoe jouw praktijk op te tillen naar een hoger niveau van dienstverlening en dat op een nog meer rendabele manier.

De cursus bestaat uit drie delen.

• Effectief communiceren met mijn collega zorgverstrekkers -18 en 19 september 2020

Je hebt een goede en bloeiende praktijk die door jouw patiënten sterk gewaardeerd wordt. Toch wil je leren hoe men de patiënten beter beheert en hoe je duurzame relaties opbouwt met de doorverwijzende artsen in jouw regio. Dat begint met jezelf beter te leren kennen en jouw drijfveren in je leven te ontdekken. Hoe krijg ik als praktijkhouder meer gedaan van mijn collega’s? Op deze vragen krijg je antwoord gedurende deze tweedaagse. Je krijgt een concrete tool mee naar huis die je onmiddellijk kan gaan gebruiken.

Enkele topics die aan bod komen gedurende deze tweedaagse:

– Hoe geef ik aan mijn patiënt een unieke patiëntbeleving en hoe kan ik dat jaar na jaar blijven doen?

– Hoe blijf ik mijn collega’s motiveren?

– Hoe kijkt een moderne zorgverstrekker naar zijn patiënt/klant?

– Hoe kan ik duurzaam omgaan met telkens terecht veeleisende patiënten?

– Hoe krijg ik effectief iets gedaan van mijn collega binnen de praktijk en van de doorverwijzende arts?

– Hoe laat ik collega’s in de praktijk groeien en meteen ook verantwoordelijkheid nemen zoals ikzelf?

– Hoe vind je jouw persoonlijke balans tussen enerzijds “topzorg verlenen” en anderzijds “succesvol ondernemend zijn” en hoe verenig je beide doelstellingen in een patiëntgerichte,

geloofwaardige ´en rendabele omgeving?

• De rentabiliteit van mijn praktijk aanzienlijk verbeteren - 16 en 17 oktober 2020

Hoe verhoog ik de rentabiliteit van mijn praktijk? Dat is een vraag die we ons als zorgverstrekker wel al eens vaker stellen.

Je kosten kennen, is een belangrijke factor om de rentabiliteit te meten. En voor velen onder ons is dat laatste een net iets moeilijker gegeven. Ludo Poelaert geeft gedurende deze tweedaagse aan hoe je op een eenvoudige manier je kosten bijhoudt.

Je zal ook leren hoe je opbrengsten (inkomsten) zorgvuldig te plannen. Je hoeft absoluut geen vrees te koesteren voor al dat financiële. Aan de hand van eenvoudige - bruikbare – tools leert Ludo jou hoe je samen met je boekhouder jouw financieel beheer optimaliseert;

– Je krijgt een model mee naar huis dat jou toelaat meteen je kosten/inkomsten bij te houden. Het model geeft onmiddellijk inzicht in jouw break-even-situatie en hoeveel je elke maand overhoudt.

– Hoe kan ik beter omgaan en praten met mijn boekhouder?

– Welke vennootschapsvorm hou ik het best aan als zorgverstrekker?

– Hoe leer ik mezelf beter plannen: je krijgt een concrete tool mee naar huis om dat dagelijks toe te passen.

• Mijn praktijk effectief op de kaart zetten - 13 en 14 november 2020

Elke toekomstgerichte zorgverstrekker heeft een “merk” nodig. De patiënt wordt steeds mondiger en bereidt zich steeds beter voor vooraleer een zorgverstrekker te kiezen. Ook als zorgverstrekker zal je eenvoudige maar effectieve marketingtechnieken gebruiken om je bij toekomstige patiënten en artsen beter bekend te maken.

Gedurende deze tweedaagse leer je effectief een netwerk van andere zorgverstrekkers uit te bouwen, zonder het gevoel te hebben buiten jouw comfortzone te treden.

Zaken die aan bod komen gedurende deze tweedaagse:

– Wat verwachten toekomstige patiënten? – Hoe vergroot jij je zichtbare sociale media aanwezigheid door relevante inhoud? – Hoe leid jij je collega’s binnen jouw praktijk zodanig dat zij jouw merk versterken? – Hoe zet jij - met behulp van sociale media - de professionaliteit en kwaliteit van je zorg in de kijker? – Hoe zet jij jouw praktijk op de kaart op een deontologisch verantwoorde wijze (tov de collega’s en ander zorgverstrekkers)? – Hoe profileren we ons binnen “het medisch” aanbod?

Op het einde van elke dag is telkens gelegenheid voorzien om uitvoerig in te gaan op jouw concrete vragen.

De cursus is gericht naar zowel de individuele zorgverstrekkers als op de groepspraktijk.

Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Een resultaatgericht praktijkmanagement - Prof. ir. Ludo Poelaert

€ 1.500,00