Coccydynie vanuit een musculoskeletale approach- Annelies Pool, Jan Pattyn, Bart Vanthillo

Cursusdata: 18 en 19 september 2020 Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Accreditatie: aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Locatie: Campus UZ Gent, Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent (inrit via Corneel Heymanslaan) Gebouw B3, practicum 2.3 en 2.4

Inhoud

Coccydynie is een veel voorkomend probleem dat frequent onopgelost blijft. Hoewel de impact op de levenskwaliteit groot is ervaren patienten vaak een hoge drempel om hiervoor hulp te vragen. Ook voor veel kinesitherapeuten is het behandelen van coccydynie ongekend of is de drempel te hoog om dit aan te pakken. Nochtans zijn er ook vanuit de musculoskeletale kinesitherapie vele aangrijpingspunten om dit probleem te onderzoeken en te behandelen. In deze cursus worden vanuit een breed denkkader de verschillende mogelijke aangrijpingspunten die mee aan de basis kunnen liggen van coccydynie overlopen. Zowel articulaire, myofasciale, neurodynamische als motor control aspecten komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de noodzakelijke differentiaal diagnostiek en uitsluiting van red flags waaronder onderliggende viscerale pathologie. Het staartbeen is met zijn connecties naar de bekkenbodemspieren, de heupspieren en de dura mater een complexe regio waarbij een brede aanpak de beste resultaten geeft.

Deze cursus omvat naast de noodzakelijke theoretische omkadering ook een praktijkgedeelte waarbij enkel externe technieken zullen aan bod komen.

De cursus is hoofdzakelijk bedoeld voor kinesitherapeuten met een bekwaamheid in manuele therapie, myofasciaal therapie en/of pelvische reëducatie.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Coccydynie vanuit een musculoskeletale approach- Annelies Pool, Jan Pattyn, Bart Vanthillo

Beschrijving

Docenten:

Annelies Pool, Jan Pattyn, Bart Vanthillo

Inschrijven

Prijs
€ 430,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)
18/09/2021 - 09:00-17:00
19/09/2021 - 09:00-17:00